perjantai 15. tammikuuta 2016

Hernekeitto

Laskiainen tekee tuloaan ja mä jo tuossa näin ensimmäiset laskiaispullatkin kaupoissa.
Laskiaisena syödään tiuetenkin hernaria ja onhan se ihan perus torstairuokaa ja sopii mahtavasti näihin kylmiin talvipäiviin.

Hernekeitto

500 g kuivattuja herneitä
2 l vettä
200g sikanauta jauhelihaa
2 tl suolaa
mustapippuria

Liota huuhdottuja herneitä yön yli runsaassa, kylmässä vedessä.
Kumoa valutetut herneet isoon kattilaan ja lisää vesi.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetki. Kuori mahdollinen vaahto pois keiton pinnalta.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä vähintään 1 1/2 tuntia kannen alla, välillä sekoittaen. (Lisää vettä tarvittaessa.)
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää keittoon.
Jatka keittämistä vielä 1/2-1 tuntia




Jos haluat tuunata keittoa, niin laita joukkoon 2 rkl pestoa. Tulee aikas kiva twisti.

Ja mitäs, kuinka moni syö hernarinsa sinapin kanssa?

-Johanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti