tiistai 30. syyskuuta 2014

Pulled pork pitaleivät

Mun on jo pitkään pitänyt kokeilla pulled porkkia eli revittyä possua eli nyhtöpossua. Viime pääsiäisenä kokeilemani nyhtölammas oli niin makoissa, että kai tämämkin luulisi onnistuvat.
Mä googlailin erilaisia pulled pork reseptejä, mutta lopulta päätin kokeilla ihan omaa reseptiä, lähinnä marinadiin.

Pulled pork pitäleivät

n.1 kg porsaan uunipaistia (myös muu possunliha käy)

Marinadi:

1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
0,5dl riisiviinietikkaa
0,5dl chilioliiviöljyä
0,5dl soijaa
 1dl american BBQ hickory-kastiketta
1rkl sitruunamehua
1 rkl vahvaa sinappia
1rkl vahvaa paprikatahnaa
1tl inkivääritahnaa
0,5dl fariinisokeria
1tl chilijauhetta
1tl kuivattua timjamia
1tl kuivattua basilikaa

Valmiita pitaleipiä
Salaattia
Tomaattia
Sipulia
kermaviilikastiketta oman maun mukaan
valkosipulimajoneesia


Pilko sipuli neljään osaan ja murskaa valkosipuleita hieman.
Sekoita kaikki aineet pussissa keskenään, itse käytin ihan paistipussia.
Laita possu pussiin ja sekoittele.
Laita paketti yön yli jääkaappiin marinoitumaan

Ota liha huoneenlämpöön 1 t ennen paistamista.
Kuumenna uuni 120 asteeseen. Laita liha uunin keskiosaan . Paista n. 4 t.
Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä. Nyhdä liha säikeiksi haarukalla.
Jos lihassa on ylimääräistä rasvaa, voit poistaa sen tässä vaiheessa.

Kun olet nyhtänyt lihan sekoita joukkoon muutama ruokalusikallinen BBQ-kastiketta ja muutama ruokalusikallinen ketsuppia.

Lämmitä pitaleivät ja laita lihaa väliin.

Lisukkeeksi toimii salaatti, tomaatti, sipuli, mikä tahansa kermaviilipohjainen kastike ja vaikka valkosipulimajoneesia.

Tulen tekemään toisenkin kerran pulled porkkia, täytynee kokeilla erilaisia marinadeja. Ideoita otetaan vastaan

-Johanna












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti