torstai 19. kesäkuuta 2014

Raparperipiirakka

Nyt on raparperiaika ja onhan se niin, että raparperpiirakkaa on tehtävä. Onneksi on tulossa vieraita niin ei mene ihan omaan suuhun kaikki.

Raparperipiirakka

Murotaikina
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1tl kanelia

Täyte
4 dl raparperia
1 dl sokeria
2 dl kermaviiliä
1 muna
1 tl vaniljasokeria

Taikina: Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-kaneli-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti. Painele taikina kevyesti piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte: Lisää raparperiviipaleet taikinan päälle. Sekoita keskenään kermaviili, sokeri, vaniljasokeri ja muna. Kaada seos raparperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.

Mukavaa keskikesää!

-Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti